Lyžovačku na Danovej odštartovali počas pravoslávnych Vianoc

08.01.2008 Medzilaborce

Medzilaborce 8. januára (TASR) - Pravoslávne vianočné sviatky odštartovali lyžiarsku sezónu v stredisku Danova pri Medzilaborciach.
Dve zjazdovky v dĺžke 800 a 400 metrov pre nedostatok prírodného snehu umelo zasnežujú. \"Do umelého zasnežovania a ratráku sme pred štyrmi rokmi investovali desať miliónov korún, \" uviedol dnes pre TASR správca strediska Martin Daňo. Dodal, že tohtoročná Perinbaba je skúpa na sneh. Prírodný na medzilaboreckých svahoch dosahuje iba desať centimetrov.
Lyžiarske stredisko Danova naplno otvoria v piatok 11. januára, kedy sa na svahoch objavia michalovskí a humenskí stredoškoláci v rámci lyžiarskych výcvikov.
Podľa správcu stredisko počas pracovných dní navštívi zhruba 150 milovníkov bieleho športu zo širokého okolia. Počas víkendov sa ich počet zvýši na vyše 300. V areáli strediska sa nachádza eurohotel, ktorý poskytuje svoje ubytovacie kapacity a jedáleň, parkovisko pre 150 áut a rýchle občerstvenie.
\"Pokiaľ vlani na Danovu prišlo málo Poliakov, zdá sa, že tohtoročná sezóna bude pestrejšia, aj keď majú na poľskej strane v blízkosti Danovy svoje lyžiarske kapacity. Podľa dostupných informácií ich tam vyjde lyžovanie drahšie ako u nás, \" doplnil Daňo.
 

Vyberte región